keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Tontunovet vei mukanaan

Tänä vuonna tontunovet veivät minut mennessään.

Niiden tekoon jää koukkuun. 


Tässä minun ensimmäinen ovi. Itse oveen käytin mallina Maria Malmströmin ohjetta Nukkekoti Väinölä blogista. Mitat ovat todella hyvät ja sopusuhtaiset. Loput sitten sovelsin omasta päästä. Tämä ovi jää minulle itselleni. Joulunajaksi  laitan sen johonkin päin meidän kotia, mutta myöhemmin siirrän sen minun tonttulan tupaan. Ovi on avattavissa. Taakse voi laittaa vaikka valokuvan tai postikortin.


Tämä on ovi nro.2. Ihan omasta päästä tehty. Jäätelötikkuja ja Bilteman sytyketikuista tein karmit. 


Ovi nro3. Ovi bambu soiroista ja karmit jälleen Bilteman sytyketikuista. Oven kahvan veistin kelopuun oksan haarasta. Kaikki koristeet ovat tässä ovessa irrotettavissa. Ovi on kiinteesti kiinni.


Ovi nro 4. Tähän oveen tein tappisaranat. Tämä ovi lähti tänään 21.11.17 uuteen kotiin. Uusi koti sijaitsee Vihtavuoressa. Tässä ovessa kranssi on irrotettavissa. Muut esineet ovat kiinteesti kiinni. Tosin kevyesti liimattu kuumaliimalla ja ne saa halutessa irti,jos haluaa. 


Ovi avattuna. Tämän oven olen tehnyt kahdesta eri paksuisesta balsasta. Karmit Bilteman sytyketikkuja, jotka tosin on sahattu kapeammaksi. Kuten kaikissa muissakin ovissa.


Ovi nro 5. Lähtee kanssa maailmalle. Poriin matkaa ovi. Ovi tehty balsasta kuten edellinen. Koristeet ovat kaikki irrallisia. Ruukkukasvin ruukun pohjassa on kaksipuoleinen teippi, jolla sen saa asennettua paikoilleen. 


Tässä kuussa innostuin myös tekemään nukkekodin nukkekoteja. Mittakaava ei varmaan ihan tarkka 1:144 ole, mutta hyvin nämä sopivat 1:12 nukkekotiin. Materiaalina käytin balsaa ja ohutta puuviilua. 
Vasemman puoleisen tein ensin Lundbyn mukaan, mutta kasaaminen oli hidasta niin kehittelin mukautetun mallin. Heti oli kasaaminen paljon mielekkäämpää. 


Laitampa vielä tähän nämä talouspaperi paketit. 

Syksyllä tein enemmänkin näitä Serla Suomi 100 paketteja. 

Pitkin syksyä olen myös värkännyt joulukalenteri vaihtoja, mutta niistä vasta joskus myöhemmin. Ne ovat niitä hys hys juttuja. 





Ei kommentteja: